Anders Lindegaard

For tre år siden spillede han i den næstbedste række i Danmark. Nu er han i en af de største klubber i verden. Jo, det er gået overordentligt stærkt for Anders Lindegaard de seneste par år.

Første gang, danskerne hørte om ham, var, da han i sin tid i Norge begyndte at trylle mellem stængerne i Aalesund FC i en sådan grad, at han blev kåret til Årets Målmand i Norge, debuterede på landsholdet og kort tid efter skrev kontrakt med mægtige Manchester United. Her bliver han, ikke uden grund, sammenlignet med en anden ”Great Dane”, som har været agter skanse hos ”the Reds”. Ligesom Schmeichel var, er Anders Lindegaard god til at komme ud i feltet og dirigere sit forsvar. Selvom han ikke har spillet på allerhøjeste niveau i mere end nogle sæsoner, har han en enorm autoritet, som giver ro hos hans medspillere.

Tiden som drengespiller og ungdomsårene tilbragte han ligesom sin kollega i landsholdsmålet Thomas Sørensen i Odense Boldklub. Og ligesom Sørensen var Lindegaard som seniorspiller også nødt til at søge andre græsgange for at få spilletid. Derfor tog Anders Lindegaard til Kolding FC og derfra til Norge.    

Lindegaard fik chancen på landsholdet d. 7 september 2010 i en EM kvalifikationskamp mod Island, da både Thomas Sørensen og Stephan Andersen var ude med skader. En måned senere blev han skiftet ind, da Sørensen fik en forstrækning i hoften efter 32 minutter.

Vidste du at: 
- han i februar måtte se sin sorte jaguar blive slæbt væk, mens han spiste frokost på en italiensk restaurant i Manchester. Bilen holdt ulovligt parkeret. 
- han begyndte at spille fodbold da han var 4 år.
- han som dreng gerne ville være læge eller pilot.
- han elsker simremad, som ifølge ham selv er mad, der har fået masser af kærlighed.

- Fødselsdag: 13. april 1984
- Højde: 193 cm
- Vægt: 87 kg
- Placering: Målmand 
- Klub: Manchester United

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første