Andreas Bjelland

Andreas Bjelland begyndte at spille fodbold i Boldklubben Søllerød-Vedbæk, men skiftede sidenhen til talentfabrikken Lyngby Boldklub. Her begyndte han sin professionelle karriere i 2007, indtil FC Nordsjælland i 2009 sendte bud efter ham. Tidspunktet kunne næppe have været mere velvalgt, eftersom Lyngby lige var rykket ned i 1. division.

Som type kan han karakteriseres som en spillende forsvarsspiller, der ligesom Daniel Agger er god til at føre bolden frem.
Han debuterede på landsholdet d. 17. november 2010 i en venskabskamp mod Tjekkiet. Han var med fra start, da Daniel Agger havde meldt afbud på grund af skader. Andreas Bjelland har siden sin første optræden hurtigt etableret sig som en fast del af landsholdstruppen, når Olsen skal vælge sine spillere. Her er han en del af den trio, som skal kæmpe om pladsen i det det centrale forsvar ved siden af Agger.

Andreas Bjelland er på en række områder en atypisk fodboldspiller. Tryghed, mentale udfordringer og eftertanke er nøgleord både på og udenfor banen, hvor han begge steder gerne påtager sig chefrollen. Han er den helt naturlige leder, hvilket også har udmundet sig, at han er blevet valgt til anfører på næsten alle de hold, han har spillet på. Eksempelvis var det ham, som styrede tropperne, da U21 landsholdet i 2011 spillede EM på hjemmebane.

Vidste du at:
- efter EM skifter han til hollandske Twente
- han er en værre tryghedsnarkoman.
Fødselsdag: 11. juni 1988
Højde: 186 cm
Vægt: 85 kg
Placering: Forsvar
Klub: FC Nordsjælland

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første