Christian Eriksen

Nok er han én af de yngste på holdet. Men på banen er han uden sammenligning en af de absolut største. Christian Eriksen er blevet udråbt til at være det største talent siden Michael Laudrup, men også internationalt regnes han for at blive en af sin generations helt store stjerner.

Christian Eriksen startede med at spille fodbold, før han var fyldt tre år. Det var hjemme i Middelfart Gymnastik & Boldklub, og han blev trænet af sin far. Herefter er turen gået gennem OB, før han som 16-årig skrev kontrakt med mægtige Ajax Amsterdam i 2008. Siden da er det gået fremad i en fart, som ville kunne gøre enhver forpustet. Alle elsker Eriksen. Han debuterede for landsholdet d. 3. marts 2010, og bare tre måneder senere løb han på banen mod Holland ved VM i Sydafrika. Forinden var det nærmest blevet et folkekrav, at han skulle udtages. I Holland blev han i 2011 kåret til årets talent, og samme år blev han hyldet som årets fodboldspiller i Danmark. 

 
Han kan karakteriseres som en klassisk 10’er, der kan afslutte med begge ben også fra distancen, og så har Eriksen et helt unikt blik for at sætte sine medspillere i scene. Han har et stort løbepensum og arbejder altid stenhårdt for holdet.  Uden for banen er han om nogen blevet Danmarks darling. Det er ham, alle vil tale med. Der er ikke de store ord, han er ikke er blevet kaldt, eller de koryfæer han ikke er blevet sammenlignet med. Det tager Eriksen dog med ophøjet ro. Det er kæmpe stort at spille på landsholdet, mener den unge Ajax stjerne.

Vidste du, at:
- han blev kørt ned sidste år. Men heldigvis var det i en video om trafiksikkerhed.  
- han af Nike er udråbt til at være blandt fremtidens store stjerner sammen med Juan Mata og Mario Götze.
- han var til prøvetræning hos blandt andet Barcelona, inden han valgte Ajax.
- han er helt pjattet med sko
- han ikke kan huske, hvornår han sidste har grædt
- han synes, at de danske piger er pænere end dem fra Holland
- han har indspillet et nummer med rockbandet The Blue Van. Det var i anledning af U/21 Em på hjemmebane i 2011

Fødselsdag: 14. februar 1992
Højde: 177 cm 
Vægt: 71 kg
Position: midtbane
Klub: Ajax Amsterdam

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første