Christian Poulsen

Han er en af de helt tunge drenge i landsholdshierarkiet, hvilket blev slået helt fast, da han i 2010 blev udnævnt til anfører efter Jon Dahl Tomasson. 

Christian Poulsens vej til elitefodbold er ikke helt som mange af hans landsholdskollegers. Han begyndte at spille fodbold som 5-årig i Asnæs BK, hvor han spillede, helt til han var 15 år. Derefter rykkede han til Holbæk, hvor han fik sin debut som seniorspiller. Det var også i Holbæk, at han første gang blev budt ind i landsholdsvarmen, idet han debuterede på U19. i 2000 skiftede han til FC København, og så gik det stærkt. To år i København blev efterfulgt af foreløbigt 10 år i udlandet, hvor han har levet et liv som ”fodboldnomade”. 

Rundt om i Europa er Christian Poulsen kendt for sin kompromisløse tilgang til spillet. Han er spilleren, som modstanderne hader at spille imod, og det gør ondt at slå sig på Poulsen. Han er den fødte leder som fra sin plads på den defensive midtbane kontrollerer slagets gang. Han er et arbejdsjern, som altid yder 100 procent for holdet.

Den første kamp på herrelandsholdet fik han i 2001, og han har været en fast del af holdet lige siden. Det var en venskabskamp mod Holland, som blev spillet på hjemmebane i Parken.

Vidste du, at:
- han i 2001 blev kåret til årets fund i Dansk Idræt.
- han sammen med rumæneren Florin Raducioiu er den eneste spiller, som har spillet i alle de fem store europæiske ligaer.
- han kan spille klaver.
- han i sin tid blev drillet af de andre spillere i Liverpool på grund af sit hårbånd. Men forsvarede sig med, at han var langhåret, og det ville han blive ved med at være.
- han modtog verdens vel nok mest berømte spytklat af Francesco Totti under EM i Portugal i 2004.

Fødselsdag: 28. februar 1980
Højde: 182 cm
Vægt: 76 kg
Placering: Midtbane  
Klub: Evian Thonon Gaillard

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første