Dennis Rommedahl

Dennis Rommedahl debuterede på landsholdet d. 16. august 2000 på udebane mod Færøerne, hvor han var med fra start. Sidenhen har han været en fast del af Olsens yndlings 11’er, og gennem årene er det blevet til mere end 100 kampe i rødt og hvidt. I 2007 og 2010 blev han desuden kåret som årets spiller i Danmark.

På grønsværen er han kendt og frygtet for sine lynhurtige ryk på kanten, hvor det er mere reglen end undtagelsen, at han kommer til indlæg eller afslutning. Evnen til at komme bag backs var også en af årsagerne til, at Ruud van Nistelrooy elskede at spille sammen med ham i tiden i PSV Eindhoven.  Her assisterede den lynhurtige dansker Nistelrooy på et hav af mål. 

Rommedahl er arbejdshesten, der scorer de vigtige mål som eksempelvis ved EM kvalifikationen, hvor han med scoringer mod Cypern og i 1-1 kampen mod Norge var stærkt medvirkende til, at Danmark sluttede på puljens førsteplads.

Udenfor banen er Rommedahl, Rommedizzle eller Drømmedahl, som han også kaldes, fansenes mand, der altid har tid foto og en autograf. ”Uden fans havde jeg ikke noget job”, har han tidligere fortalt.

De første fodboldstøvler blev slidt op i Gladsaxe–Hero og B93. Her stod det ikke skrevet i kortene, at fodbolden skulle blive hans levevej, men en enkelt sæson i Lyngby satte gang i en lang karriere på fremmed græs. Efter 15 år i udlandet vendte han hjem til Superligaen, da han d. 31. august 2011 skrev under på en toårig kontrakt med Brøndby IF.  

Vidste du at:
- Romme erklærede sin kærlighed duoen Nik & Jay  og inkasserede en advarsel, da han fejrede sin scoring mod Letland i 2007 ved at have BOING BOING skrevet på maven. To minutter senere scorede han til resultatet 2-0. Denne gang beholdt han tøjet på. 
- han ELSKER pizza og pasta.
- han deler værelse med Bendtner.
- han drømmer om at danse med Britney Spears. 
- han er den markspiller, som har spillet flest kampe på landsholdet.

Fødselsdag: d. 2 juli 1978
Højde: 178
Vægt: 73
Position: Angreb
Klub: Brøndby IF

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første