Jakob Poulsen

Jakob Poulsen er sådan en mand, en træner altid godt kan lide at have i sin trup, da han kan dække flere pladser både offensivt og defensivt og sparke med begge ben. Selvom han ser sig selv som midtbanespiller, har han ligeså ofte spillet højre back på landsholdet. Han har et fantastisk løbepensum, er god til at skabe frirum til sig selv og medspillerne, og så er han god i pasningsspillet både på korte og længere afstande.

Som dreng spillede Jakob sammen med vennerne i Næsbjerg, men da han skulle have flere udfordringer, flyttede han til Esbjerg FB, hvor han i september 2001 fik sin professionelle debut under træner Viggo Jensen. Under Ove Pedersen etablerede han sig hurtigt som en fast del af start 11’eren, og det var noget, man fik øje på i udlandet. I transfervinduet i januar 2006 kunne klubben fortælle, at Jakob Poulsen var solgt til danskerklubben SC Heerenveen i Holland. Her spillede Jakob i to sæsoner, før han i 2010 efter et par år i AGF fortsatte i FC Midtjylland.

Karrieren på landsholdet startede i februar 2009 i en venskabskamp mod Grækenland. Her erstattede han Lars Jacobsen midt i anden halvleg. Det egentlige gennembrud på landsholdet fik han i venskabskampen mod Chile i 2009, som blev spillet på Brøndby Stadion. Her var Jakob Poulsen en af de spillere, som fik stor ros for sin indsats. Dog må den største landsholdstriumf være, da han scorede ”Afrika målet” mod Sverige i oktober 2009. Det var kampens eneste, og det sikrede den endelige kvalifikation til VM i Sydafrika.

Vidste du, at:
- han spiller golf i sin fritid
- han er en ganske habil kok
- hans yndlings program er Hammerslag på DR1
- han har fødselsdag samme dag som Michael Silberbauer

Fødselsdag: 7. juli 1983
Højde: 182 cm
Vægt: 72 kg
Placering: Midtbane  
Klub: FC Midtjylland

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første