Lasse Schöne

Som flere af kollegerne på landsholdet tog Lasse Schöne tidligt til Holland. Her har han gået og gemt sig for danskerne og stille og roligt udviklet sit spil. Heldigvis har Morten Olsen holdt godt øje med midtbanespilleren, og det seneste år har han været et fast del af truppen, når Olsen har skullet vælge sine spillere.

De første finter blev indøvet i barndomsklubberne Tåstrup B70 og HVB. Men det indlysende talent gjorde, at han røg til Lyngby. Her blev han dog heller ikke længe, førend den hollandske topklub SC Heerenveen stod klar med en kontrakt. Her blev han i fire år, dog uden at få debut på førsteholdet. Efter et ophold hos De Graafschap tog han i 2008 til NEC Nijmegen, hvor han sammen med Niki Zimling dannede en stærk dansk duo på midten.

Lasse Schöne fik et formidabel debut på landsholdet. Hans første optræden var i en venskabskamp mod Chile d. 12. august 2009, hvor han erstattede Nicklas Bendtner i pausen. Der skulle ikke gå mere end 20 sekunder, førend han hamrede bolden i kassen på Brøndby Stadion med kampens eneste danske scoring.  

Han kan varetage flere pladser i det offensive spil, men befinder sig bedst på den offensive midtbane. Han er teknisk god med bolden, er kreativ og kan selv score mål.  

   
Vidste du, at:
- hans værelseskammerat på landsholdet er Niki Zimling
- han elsker stegt flæsk med persillesovs
- han ligesom Rommedahl er helt tosset med Nik og Jay

Fødselsdag: 27. maj 1986
Højde: 177
Vægt: 73
Placering: Midtbane
Klub: Ajax pr. 1. juli

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første