Thomas Kahlenberg

Thomas Kahlenberg blev først kendt for danske fodboldelskere, da han i maj 2002 debuterede i Superligaen for de blå/gule fra Vestegnen. Her var han kommet til som juniorspiller, mens han i de helt unge år forfinede sit talent i Hvidovre IF. I Brøndby var han med til at vinde to mesterskaber førend, at drømmen om et udlandseventyr gik i opfyldelse. I Juli 2005 skiftede han til franske AJ Auxerre.

Som spiller beskrives Kahlenberg som en særdeles løbestærk midtbanespiller, hvis kvaliteter ligger i den offensive del af fodboldspillet. Hans fine fodboldforståelse gør, at han har evnen til at finde de frie rum på banen. Med sine farlige dybdeløb kommer han ofte selv til målchancer eller bringer sig i en position, hvor han kan lægge den afgørende pasning til sin medspiller.

Thomas Kahlenberg, eller Kalle, som han også kaldes, kan spille stort set samtlige offensive positioner, men befinder sig bedst på den offensive midtbane lige bag den centrale angriber. Han har et fantastisk løb med bolden, hvor det, på grund af hans gode timing, ofte lykkes ham at tage trækket forbi modstanderen.

Inden debuten på landsholdet havde han spillet et hav af kampe for diverse ungdomslandshold. Den første kamp under Morten Olsen kom d.30. april 2003 i en venskabskamp på hjemmebane i Parken mod Ukraine. Her erstattede han Thomas Gravesen på midtbanen efter 76 minutters spil.

Vidste du at:
-  han i 2004 blev kåret til årets U21 talent
- han privat er gode venner med Christian Poulsen
- hans største fodboldmæssige forbillede er Michael Laudrup.

Fødselsdag:
Højde: 183 cm
Vægt: 76 kg
Placering: Midtbane
Klub: Evian Thonon Gaillard

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første