William Kvist

William Kvist begyndte som 5-årig at spille fodbold Thorsager Rønde IF, men efter et par år flyttede han til København med familien og startede i KB, hvor han spillede, til han skrev kontrakt med FC København i 2004. I 2011 tog han springet og flyttede til den tyske Bundesliga, hvor han hurtigt etablerede sig som en af de bærende kræfter hos Stuttgart.

Debuten på landsholdet kom d. 22 august 2007, da han fik anden halvleg i stedet for Kasper Bøgelund i en venskabskamp mod Irland.
William Kvist kan spille de fleste defensive pladser på banen. I starten af hans karriere både på klubhold og på landsholdet blev han mest brugt på højre back, men har i virkeligheden altid set sig selv som midtbanespiller. I 2007 meddelte den daværende træner i FC København, at man nu i form af Kvist havde fundet klubbens nye højre back. Hovedpersonen selv ville det dog anderledes og arbejdede benhårdt på at overbevise om sit værd på midten. Sliddet blev belønnet med en stamplads på yndlingspositionen og holdets anførerbind. Transformationen gik heller ikke Morten Olsens næse forbi, og William Kvist er sidenhen gået hen og blevet en vigtig del af den centrale midtbane på landsholdet, hvor især samspillet med Niki Zimling har fungeret fint. Han har en god boldforståelse og skiller sig godt af med bolden. 

William Kvist er kendt og respekteret både af kolleger og fans for sin arbejdsindsats og meget høje bundniveau. Han er udpræget højrebenet. Det venstre bruger han ifølge ham selv kun til at holde balancen med.

Vidste du, at:
- han ved siden af fodbolden har taget en bachelor i civiløkonomi fra CBS.
- han er vokset op i det samme hus, som Brian Laudrup også boede i som barn.
- han var danmarksmester i både håndbold og fodbold i sæsonen 1996-1997 med henholdsvis KB og FIF.
- han elsker risotto.

Fødselsdag: 24. februar 1985
Højde: 184 cm
Vægt: 80 kg
Position: midtbane
Klub: VfB Stuttgart

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første