T. Sørensen: Kan fodboldlivet være bedre?

"En kamp mod Norge. Der findes vel ikke noget, der kan få det danske fodboldfolk mere op af stolen end et opgør mod vores nordiske brødre. Tre rigtig vigtige point i kampen om EM-billetterne, men samtidig også en kamp fyldt med historie, forventninger, følelser og ansvar. Det kunne man mærke, at vi alle var klar over, da hele landsholdstruppen mødtes i Helsingør om tirsdagen.


Når man har syv dage til at forberede sig til en landskamp, så er det luksus. Der er mulighed for fysisk træning de første par dage og derefter mere vægt på det taktiske op til kampen. Som målmænd er vi altid lidt på egen hånd i det meste af træningen. I Lars Høgh har vi en meget kompetent træner, der altid kommer med en stor seriøsitet, viden og humør. Vi har et helt bestemt program, vi gennemgår op til enhver kamp, og der bliver lagt meget vægt på teknik og placeringen i målet. Specielt op til kampen mod Norge var der lagt en ekstra vægt på dødbolde og deres lange indkast.


En anden vigtig del af forberedelsen til kampen er det mentale. Det er en stor del af målmandsspillet, og derfor har vi målmænd altid et par individuelle møder med Lars i ugens løb. I denne omgang diskuterede vi specielt forsvarsaftaler, dødboldsopstillinger og træningspræstationer. Alt blev endevendt, så jeg stod på banen tirsdag uden tvivl om mine og resten af holdets opgaver. God forberedelse er den halve sejr, og det viste sig at være sandt.


Når man står over for "Slaget om Norden", så er den daglige kontakt med pressen meget speciel. Det var meget vigtigt, at vi trådte varsomt, når vi svarede på spørgsmål, så det ikke endte i mudderkasteri mellem de to lande. For os var det meget vigtigt at holde fokus på foldbolden og lade støvlerne tale, når fløjten lød. Ikke nogen fjeldabehistorier, der kunne give nordmændene blod på tanden. Alt i alt syntes jeg, det lykkedes meget godt, og det skabte en utrolig positiv stemning i de danske medier. Jeg tror, de fornemmede alvoren.


Selvom det er vigtigt med en lang forberedelse, så har vi også brug adspredelse. Folk bruger tiden udenfor træningsbanen meget forskelligt. Personligt fik jeg set et par film på computeren ud over den daglige hygge med gutterne. Andre spillede en del billard og bordtennis, mens vi nok alle var en tur eller to forbi massagebriksen. Torsdag aften gik turen til Glassalen i Tivoli og stand-up. Jeg tror, vi alle fik et smil med tilbage til Helsingør og energi til de næste dage. Lørdag havde vi helt fri, og den brugte jeg selvfølgelig med familien.


Selve kampen mod Norge tirsdag aften kender vi alle til. I mine øjne en af de bedste præstationer af et dansk landshold i meget lang tid. Jeg havde siddet med en rigtig god fornemmelse i omklædningsrummet inden første fløjt. Alle havde set skarpe ud til træning, men det klare resultat og overbevisningen var alligevel en overraskelse. Der var en super stemning bagefter, og jeg tror også, Prins Joachim fik et par high fives med på vejen. Nu kan vi se frem til et par vigtige kampe mod Cypern og Portugal og muligheden for direkte kvalifikation. Kan fodboldlivet være bedre?"

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første